OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muistitesti

 

Perusterveydenhuollon ensimmäisenä arviointimenetelmänä muistihäiriötä epäiltäessä on  yleisimmin käytetty Mini-Mental State Examination -asteikkoa (MMSE).                                                                                        Se sisältää kysymyksiä orientoitumisesta aikaan ja paikkaan sekä lyhyitä esim. muistia, keskittymistä ja hahmottamista arvioivia tehtäviä.

Tarvittaessa voidaan tehdä tarkempi CERAD, joka on kehitetty erityisesti Alzheimerin taudin varhaiseen toteamiseen.                                                                                                                                                                  CERAD:n tehtäväsarjaan kuuluvat tehtävät arvioivat sekä välitöntä että viivästettyä muistia, nimeämistä, hahmottamista ja toiminnan ohjausta ja sujuvuutta. Muistitesti ottaa huomioon ne keskeiset älyllisen suoriutumisen osa-alueet, jotka muistisairauden alkuvaiheessa heikkenevät.

Muistitesteihin voi hakeutua jo ennen lääkärin vastaanottoa. MMSE-testiä ja CERADia tekevät mm. muistihoitajat. Testin jälkeen lääkäri arvioi, kuulostaako muistihäiriö vakavalta ja viittaako testin tulos muistisairauteen.

Muistitutkimuksen (MMSE, CERAD) tekee muistihoitaja.

MMSE  34 euroa

CERAD  85 euroa

Yhteystiedot:

Muistihoitaja Suvi Lettoniemi 03-3141 5372

(Tuote)Osastot: ,

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.