Anne Räsänen
Kuva: Tiina Salminen
Ravintolapäällikkönä Anne vastaa Ravintola Violan, Kahvila & Ravintola Willa Violan ja Juicen kirjaston juhla- ja kokouspalveluista, ateriapalveluista ja päivittäisestä toiminnasta.

Satokausikalenteri

Satokausiajattelu on ollut kadoksissa vuosikymmenien ajan mutta on onneksi palaamassa taas takaisin. Satokautensa aikana kasvikset ovat maukkaimmillaan. Satokauden kasviksissa on myös paremmat ravintoarvot ja niiden tuottaminen on ekologisempaa sekä halvempaa, koska kasvatus- ja kuljetuskustannukset ovat pienemmät. Viola-kodissa me pidämme satokausiajattelua tärkeänä ja otamme sen huomioon ruokalistasuunnittelussa satokausikalenterin avulla.

Hävikkiviikko 29.8. – 4.9.

Satokausien huomioiminen vähentää myös ruokahävikkiä, kun kysyntä kohtaa tarjonnan. Suomessa vietetään hävikkiviikkoa 29.8.-4.9.2016. Kampanjan tarkoituksena on kannustaa kaikkia ruokahävikin vähentämiseen ja lisätä ruuan arvostusta. Juuresruokia on helppo hyödyntää kotona uudelleen seuraavana päivänä. Esimerkiksi sosekeitosta tai soseutetuista uunijuureksista saa pyöräytettyä vaikkapa herkullisia rieskoja. Ylijääneestä porkkanaraasteesta voi tehdä porkkanakakkua tai käyttää sämpylöiden raaka-aineena. Perunat voi laittaa perunasalaattiin tai tehdä espanjalaisen munakkaan aamupalaksi. Rohkeasti vaan kokeilemaan ja luomaan uusia reseptejä!

Mitä hyvää syyskuussa?

Syyskuu on kotimaisten juuresten, marjojen ja sienten aikaa. Niitä ei tarvitse tuoda meille toiselta puolelta maapalloa. Maassa kasvaneet juurekset ovat herkullisia ja ravinteikkaita. Niissä on runsaasti vitamiineja ja kivennäis- sekä hivenaineita. Juureksia kannattaa suosia ruokavaliossaan monipuolisesti.

Willa Violan sadonkorjuuviikko 5.-9.9.2016

Kotimaisia juureksia voit maistella eri muodoissa Kahvila & Ravintola Willa Violassa ja Ravintola Violassa 5.-9.9.2016, jolloin vietämme sadonkorjuuviikkoa. Juurekset toimitetaan meille läheltä, Pälkäneeltä, Laurilan tilalta.

Oletko jo kokeillut kyssäkaalia tai naurista?

Nauris on ikivanha viljelykasvi, jota käytettiin aikoinaan perunan tavoin. Naurista voi syödä raakana raasteena tai dippitikkuina mutta se sopii erinomaisesti myös keittoihin ja patoihin tai kasvispihvien raaka-aineeksi. Toisin kuin monista muista kaaleista, kyssäkaalista hyödynnetään mehevä varsimukula ja sitä voi käyttää samaan tapaan kuin naurista ja lanttua.

Jaa vinkkisi ja voita aamiainen!

Voit kertoa parhaat vinkkisi myös meille. Paras toteuttamiseen johtanut idea palkitaan maksuttomalla aamiaisella Kahvila & Ravintola Willa Violassa.