Oma polku – Seppo Ylimäki

Olen Seppo Ylimäki.

Ja kohta 50 vuotta. Olen syntynyt Tampereella, mutta olen myös asunut Lempäälässä, Tuusulassa ja Sodankylässä. Sukuni on pohjoisesta.

Paljon olen myös kouluttautunut ja avartanut sekä kasvanut.

 

Moniosaajana Willa Violassa

Olen käynyt ammattikouluja esim. toimitilahuoltajan tutkinnon, laitoshuoltajan tutkinnon ja siivoustyön ohjaajan tutkinnon, josta näyttöä en ole vielä saanut läpi. Muuten kaikki on hyväksi luettuja ja koulutus on läpi. Minulla on myös hotelli- ja ravintola-alan perustutkinto ja tarjoilijan.  Sanon itseäni moniosaajaksi.

Viola-kodissa olen nimikkeellä hoiva-avustaja.

Olen toiminut myös järjestyksenvalvojana. Sekä olen ollut monta vuotta Tampereen pyrinnössä vapaaehtoisena.

Elämäntilanteeni on omasta mielestäni hyvä. On puoliso ja ihana työpaikka ja myös ihania ystäviä olen saanut. Ja olen mielestäni myös kohtalaisen terveenä pystynyt, mutta aina on parannettavaa.

 

Monipuolinen työnkuva Willa Violassa

Tulin töihin Viola-kotiin, koska saan tehdä erilaisia töitä. Niitä mitä osaan ja voin tehdä koulutuksen ja työkokemuksen kautta.

Työtehtäväni Willa Violassa on mm. tukkukuormien vastaanottaminen eli otan vastaan kuorman, tarkistan ja laitan sen paikoilleen.

Olen välillä ollut myös keittiössä tiskaamassa, mittaamassa lämpötiloja ja pitänyt keittiötä siistinä. Välillä autan hoitajia eli teen sitä, mitä tehtävänkuvaani kuuluu.

Pidän omalta osaltani huolta pyykkihuollosta ja nyt olen saanut olla Willa Violan eli ryhmäkodin ”hengetär”, joka tekee parhaansa ryhmäkodin siisteyden ylläpidossa sekä huolehtii tilan viihtyvyydestä.

 

Tulevaisuuden tavoitteita ja haaveita

Olen myös parhaani mukaan koittanut opastaa hoitajia siivouksessa ja pyykkihuollossa. Ammattini kautta olen saanut opastaa uusia tulokkaita siivouksessa ja muissa töissä. Eli heitä, jotka tulevat meille työharjoitteluun.

Olisi kiva, jos minä olisin Viola-kotien siivoustyön ohjaaja. Eli kun uusi ”siivooja” eli hoiva-avustaja tulee taloihin, minä opastaisin hänet siivouksen salaiseen ammattiin ja neuvoisin siihen kohteeseen, kuinka siellä siivotaan.

Olisi myös mukava olla enemmän Ravintola Violan töissä eli ravintolapäällikön alaisena erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Koulutus minulta tähän löytyy.

-Seppo Ylimäki – Willa Violan hoiva-avustaja

 

Lue lisää oma polku kirjoituksia täällä. 

X

Käytämme evästeitä helpottaaksemme sivuston käyttöä niin, että sen sisältö soveltuisi paremmin sinulle. Evästeet ovat oletuksena sallittuna, voit evätä kolmannen osapuolen evästeet alta.

Scroll to Top